Cultuurpodium

Podium O950 verzorgt onder andere een cultuurpodium zoals een lezingenreeks filosofie die ontwikkeld is in samenwerking met Stichting MIR en het middelbare onderwijs in Rotterdam. Deze bijeenkomsten worden aangekondigd in de agenda. Inhoudelijke vragen? Stel ze via info@podiumaandemaas.nl.

Andere reguliere activiteiten:

  • Blinibioscoop, elke derde zondag van de maand, een bijzondere selectie van films uit Rusland verzorgd door COVOR (entree €5,00 15:00-17:00 uur).
  • Van 29 november 2015 t/m 31 januari 2016 toont Podium O950 de solotentoonstelling enVisual Dialogue van multi-disciplinair beeldend kunstenaar Ron Weijers. Binnen de tentoonstelling enVisual Dialogue toont Weijers nieuwe werken uit deze serie plus een selectie aan ouder werk. Ron Weijers, wordt omschreven als multi-disciplinair kunstenaar wiens. Het werk van de Weijers berust op een karakteristieke abstracte beeldtaal. Zijn schilderijen onthullen een diepere betekenis en reflecteren zijn visie op hedendaagse ter discussie staande vraagstukken. Door afstand te nemen van de bestaande vormen neemt de metamorfose de macht over in zijn lijnenspel. Een eigenzinnig lijnenspel dat de groei van zijn werk vanaf de oorsprong laat zien. Zijn intuïtieve en karakteristieke combinatie van kleur, materiaal en vorm prikkelt de fantasie van de beschouwer en verleidt hem tot een andere blik op deze wereld. Het uitgangspunt van zijn schilderproces in het algemeen is de persoonlijke zoektocht naar zijn balans tussen rust en onrust. Zijn werk is de ultieme manier van communiceren met zichzelf en met anderen. Weijers maakt gebruik van gemengde technieken opgebouwd in verschillende lagen (collage, acryl, olie pastel, opaque  en grafiet) en werkt hoofdzakelijk op houten panelen.

Voor de laatste update kijk op onze agenda.