Blinibioscoop 16 december 2018: Hedgehog

Blinibioscoop 18 november 2018: Elena
oktober 24, 2018

Blinibioscoop 16 december 2018: Hedgehog

Iedere derde zondag van de maand opent BLINIBIOSCOOP zijn deuren voor de liefhebbers van films en ieder die geïnteresseerd is in de culturele en economische nalatenschap van de USSR en de moderne ontwikkelingen van landen, die voorheen de Sovjet Unie vormden. 
BLINIBIOSCOOP biedt een ontspannen sfeer, waar je interactie met de spreker(s) kunt voeren en zeker iets nieuws te horen kunt krijgen.
Na het bekijken van een film zal er altijd een mogelijkheid zijn ervaringen, meningen en kennis met elkaar te delen onder het genot van blini (pannenkoeken).

Op 16 december zal de documentaire ‘Hedgehog’ worden gedraaid. De film is geregisseerd door Maksims Kačanovs, welke zelf aanwezig zal zijn bij de vertoning.

‘Als Lena haar huis moet verlaten, realiseert ze nog niet dat ze haar wortels zal verliezen. Vele jaren van haar leven lopen anders en het omgaan met wat er gebeurd is drijft haar tot een zoektocht en het afsluiten van een groot hoofdstuk in haar leven. En het is wanneer ik haar verhaal te horen krijg, dat mijn bezoek aan de zone verandert in een zoektocht en een artistieke uitdaging. Begonnen als een wens om een ​​heel speciale plaats te bezoeken, maar niet om een ​​film te maken, had het project geen pre-productiefase. Toen mijn moeder de bestemming van de reis ontdekte, stelde ze me voor aan het hoofdpersonage. Mijn moeder hoopte dat haar verhaal me zou beletten om te gaan.’

De film is gesproken in het Russisch en wordt Engels ondertiteld.

Inloop: 14:30
Start: 15:00
Einde: 18:00

De entree is € 7,50 p.p inclusief een pannenkoek. Voor meer informatie, mail dan naar contact@blinibioscoop.nl of vind de Blinibioscoop op Facebook